null Tilan hallittu ylösajaminen (webinaari)

Tilan hallittu ylösajaminen (webinaari)

Tavoite: Sukupolvenvaihdoksen jälkeen uusilla yrittäjillä on näkemys, miten tilaa kehitetään. Intoa on, mutta riittääkö tilalla rahkeet. Kuinka nostan tilan toiminnan ja hallitsen talouden omistajanvaihdoksen tai esimerkiksi tuotannonsuunnan vaihtuessa. Mitä pitäisi ottaa huomioon tuotantoa/toimintaa ylös nostaessa mieleisekseen tai tuotantosuunnan vaihtuessa? Ilmoittautuminen: https://www.lyyti.in/tilanhallittuylostaialasajaminen2020

Tapahtuman alkamisajankohta

pvm. 24.11.2020

klo 10:00

Tapahtuman päättymisajankohta

pvm. 24.11.2020

klo 12:00

Sijainti

Teams

Tapahtuman kuvaus

Järjestäjä: MTK-Pohjois-Savo Innostu tiedosta hankeOhjelma:(Osanottajien toteaminen ennen tilaisuuden alkamista) Pieni tauko sopivassa välissä.Avaus ja millainen tila menestyy- selvityksen tulokset (5-10 min)Anne-Mari Heikkinen, MTK Pohjois-Savo, Innostu tiedosta-hankeNäkökulmia tilan toiminnan kehittämiseen ja talouden hallintaan: Miten muutosta hallitaan suunnitelmallisesti, tyypillisimmät kompastuskivet ja miten voin välttää ne. Verotuksessa huomioitavaa. Tilanteita käydään läpi esimerkein eri tilakokoluokissa (eläintilat) ja esimerkiksi eläimistä luopuessa ja tuotantosuunnan muuttuessa. (1 h)Juho Pikkarainen, Maatili OyPankin näkökulma lisärahoitukseen, käyttöpääoma, vakuuden näkökulma, takausten hyödyntäminen, leasing/osamaksu koneiden riskit. Miten hanskataan eri tapaukset, miten pankki toivoo tilaa kehitettävän rahoituksen varmistamiseksi (esim. peltokauppa, nuorenkarjan tilat, koneketjun muutokset jne… ) (30-45 min)Risto Savolainen, Säästöpankki OptiaKeskustelua esitysten aikana tai jälkeen.

Innostu tiedosta! -hanke on Pohjois-Savon Ely-keskuksen ja maaseuturahaston 100 % rahoittama yhteistyöhanke, jonka tavoitteena on edesauttaa tilojen kannattavuutta eri keinoin. MTK-Pohjois-Savon kanssa pääyhteistyökumppanit ovat Luoteis-Savon, Sydän-Savon ja Ylä-Savon maaseutupalvelut sekä Luken Maaningan yksikkö.

Tapahtuman lipun hinta

Maksuton, 0 €

Tapahtuma suunnattu

Kenelle: Tilan tuotannon kehittäjät, tilanpidon vasta aloittaneet, tuotantosuunnanvaihtajat, muut kiinnostuneet

Lisätietoja antaa

anne-mari.heikkinen@mtk.fi tai p. 0447050401

Liitteet