Takaisin Maaseutunuorten edustajaksi MTK:n Keskusliiton johtokuntaan tai metsäjohtokuntaan?

Ajankohtaista

Maaseutunuorten edustajaksi MTK:n Keskusliiton johtokuntaan tai metsäjohtokuntaan?

03.05.2024

MTK:n toimeenpanevana elimenä ja keskusliiton lainmukaisena hallituksena toimii MTK:n johtokunta. Johtokuntaan kuuluvat valtuuskunnan kolmeksi vuodeksi kerrallaan valitsemat ensimmäinen, toinen ja kolmas puheenjohtaja sekä kuusi muuta jäsentä. Jäsenet pyritään valitsemaan siten, että johtokunta edustaa mahdollisimman hyvin koko maata ja sen tuotantosuuntia.

Nyt yllä kuvailtuun MTK:n keskusliiton johtokuntaan haetaan maaseutunuorten edustajaa vuosille 2025–2027. Tämä maaseutunuorten luottamustehtävä Keskusliitossa avaa poikkeuksellisen ikkunan MTK:n toimintaan ja edunvalvonnan ytimeen. Jokaisella MTK-liitolla on mahdollisuus esittää yhtä ehdokasta mukaan kisaan. 

Hakea voi MTK:n jäsen, joka 1.1.2025 on enintään 35-vuotias ja saa oman MTK-liiton tuen ehdokkuudelle.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Myös metsäedunvalvontaa kokoavaan MTK:n metsäjohtokuntaan valitaan syksyllä 2024 ensimmäistä kertaa maaseutunuorille oma täysvaltainen edustaja! Maaseutunuorten metsäjohtokuntaedustaja on tasa-arvoinen ja täysivaltainen MTK:n metsäjohtokunnan jäsen (MJK). Kausi on kolmivuotinen.

Metsäjohtokunnassa tehtävänä on edustaa kaikkia nuoria metsänomistajia; Tuoda nuorten ja tulevaisuuden metsänomistajien näkökulmaa järjestön yhteiseen päätöksentekoon ja toimia linkkinä maaseutunuorten, metsänhoitoyhdistysten ja metsäjohtokunnan toiminnan välillä. Metsäjohtokuntaedustaja edustaa metsänomistajia myös MTK-Keskusliiton maaseutunuorten valiokunnassa. Tätä paikkaa voi hakea MTK:n jäsenenä olevan metsänhoitoyhdistyksen jäsen, joka 1.1.2025 on enintään 35-vuotias ja joka saa oman metsänhoitoyhdistyksen tuen ehdokkuudelle.

 

MTK:n johtokunnan ja metsäjohtokunnan maaseutunuorten edustajan pestit ovat kolmivuotisia. Valituksi voi tulla jäsen, joka on 1.1.2025 enintään 35-vuotias.

Voit hakea molempiin paikkoihin, mutta valituksi voit tulla vain toiseen. 

 

Prosessin kulku

Jos näihin kahteen paikkaan (keskusliiton johtokunta ja metsäjohtokunta) on useampia halukkaita Itä- ja Keski-Suomen alueelta, nuorten valiokunta käy kaikki hakemukset yhdessä läpi, ja järjestää ehdokkaista mahdollisesti jonkinlaisen äänestyksen. Äänestys toteutettaisiin yhdessä Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Keski-Suomen ja Etelä-Savon maaseutunuorten kesken.  

Valittu tai valitut ehdokkaat kamppailevat paikoista muiden liittojen ja MHY:iden asettamien ehdokkaiden kanssa syysparlamentissa Jyväskylässä 24.-26.10.2024.

Molempien tehtävien kausi kestää 3 vuotta ja luottamushenkilön tehtävän hoitaminen on hyvin sitova ja vaatii kykyä irrottautua oman yrityksen toiminnasta. Tehtävään sisältyy säännölliset kokoukset (n. 1 krt/kk), matkustuspäiviä ja erilaisia edustustehtäviä. 

Itä- ja Keski-Suomen ehdokkaan on oltava selvillä elokuun 2024 loppuun mennessä. 

Lisätietoja antaa Krista Autio / 0504775100 tai Meri Remes / 040 532 9636.