Takaisin Maatalousmuovijätteen keruusta kesällä 2023!

Tiedote

Maatalousmuovijätteen keruusta kesällä 2023!

05.05.2023

Maatalousmuovijätteen keräyskyselyyn QR-koodi
Maatalousmuovijätteen keräyskyselyyn QR-koodi

Hei!

Jos olet ilmoittanut alustavan kiinnostuksesi MTK-Pohjois-Savon järjestämään maatalousmuovijätekeräykseen 2023, uusi kysely jolla varmistamme osallistumisesi, on nyt auki 19.5.2023 asti! Jos et ole aiemmin vastannut maatalousmuovijätekyselyyn ja haluat mukaan keräykseen, onnistuu se vielä vastaamalla tähän kyselyyn nyt. Kyselyn avulla selvitämme jätekeräilyyn liittyviä asioita kuten muovijätteen määrää, muovijätteen laatua (sekalainen vai lajiteltu) ja noutoon liittyviä asioita.
​​​​​​
Muovijätteen keruu maksaa
​​​​​​​
Hinta muodostuu kuluvasta lastausajasta (80 €/tunti), ei-lajitellun muovijätteen vastaanottomaksusta (23 €/tonni) sekä km-kustannuksesta 2,10 €/km (lähtöpaikka Varkaus), hinnat ilmoitettu ilman alv 24%. Km-kustannus jaetaan tilojen kesken, jos samalla kerralla kerätään useamman tilan jätteet samaan kuormaan.

Keräyksen minimimäärä muovijätettä on 100 kg. Jätemäärä punnitaan noudon yhteydessä.

Mitä nopeammin muovit ovat lastattavissa kyytiin, sitä edullisempaa sinulle keräys on. Voit pakata sekalaisen, lajittelemattoman muovijätteen myös suursäkkeihin. Valkoinen, erilleen lajiteltu paalimuovi kerätään erikseen. Muovikanisterit kannattaa pakata yhteen paalinarulla tai muulla muovinarulla yhdeksi kasaksi, 50 L tai alle kanisterit otetaan keräykseen. Harsot kannattaa pakata tiiviiksi rullaksi ja sitoa esimerkiksi paalinarulla. 

Huolehdi että muovijätteen noutopaikka on kuorma-autolla helposti saavutettavissa, ja jätteet sijaitsevat mahdollisimman kovalla alustalla. Keruu ajankohtaa emme tiedä tarkasti etukäteen, se etenee Pohjois-Savon eteläisistä osista pohjoiseen, alkaen toukokuun lopusta ja päättyen elokuun loppuun mennessä. Pyydä kuskia olemaan yhteydessä, jos tarvitset tiedon muovijätteen noudosta etukäteen, soitto tulee 1-3 vrk ennen.

Vastausaikaa 19.5.2023 asti: https://link.webropol.com/s/maatalousmuovijatteenkerays2023

Lisätietoa keräyksestä ja muovijätteistä voi kysyä Noora Räsäseltä, 040 154 1234 noora.rasanen@mtk.fi

 

Liitteet