Takaisin RUOKAMARSSI 22.03.2024, Kuopion tori

RUOKAMARSSI 22.03.2024, Kuopion tori

22.3.2024 klo 11:00 - 13:00

Itä-ja Keski-Suomen MTK-liitot järjestää perjantaina 22.03.2024 klo 11-13 Ruokamarssin Kuopion torille. 

MTK järjestää samankaltaisia tapahtumia ympäri maata. Ne kootaan yhteen tunnisteella #Ruokamarssi2024

MTK-jäsen: Ilmoittautuminen löytyy sähköpostistasi, joka on lähetetty 08.03.2024. 

 

MTK-Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Savon sekä Keski-Suomen liittojen puheenjohtajien kutsu Ruokamarssille:

"Nyt on tullut aika muistuttaa kauppaa siitä, että jos ja kun se haluaa myydä suomalaisia elintarvikkeita, joita kuluttajat haluavat ostaa, sillä on hintansa. Me emme pysty tuottamaan talkoilla laadukasta ja vastuullista ruokaa! Nyt, kun lakot seisauttavat satamat ja sitä kautta ulkomaisen ruuan tuonnin, kotimaisen tuotannon vahvuus korostuu.  Kauppa kertoo ottavansa ruoan hinnan halpuutuksen omasta katteestaan, mutta ei se ainakaan kaupan tuloksen teossa näy. Samaan aikaan kun ruoantuottajat ovat edelleen kannattavuuskriisissä, kauppa rakentaa tulorahoituksella uusia kauppapalatseja.  

On tullut aika muistuttaa päättäjiä siitä, että hallitusohjelman kirjaukset kilpailu- ja elintarvikelakien uudistamisesta on laitettava täytäntöön nyt. Samalla tuomme esille, että maatalous on tehnyt 2000-luvulla oman osansa tuottavuuden parantamisessa. Jos kaikkien ministeriöiden budjetti olisi kasvanut samassa suhteessa kuin maa- ja metsätalousministeriön, valtion budjetti olisi ylijäämäinen velkaantumisen sijaan! 

Muistutamme kuluttajia siitä, että teemme joka päivä töitä sen eteen, että antibioottikuurin saa vain apteekista ruuan sijaan, kananmunia ja lihaa voi syödä ilman pelkoa salmonellasta, marjoja voi syödä ilman pelkoa ruokamyrkytyksestä ja suomalaisesta lihasta tehdyssä kestomakkarassa on hyvä maku, ei hepatiittia. Tämän kaiken lisäksi olemme Suomen suurin ympäristöpalveluiden tarjoaja. Maaseutumaisema ei pysy elävänä ilman hajautettua maataloustuotantoa. 

Tule kanssamme Kuopion torille pe 22.3., joko traktorin kanssa tai ilman, kertomaan terveisesi päättäjille, kaupan edustajille sekä tapaamaan viljelijäkollegoita ja kertomaan kuluttajille mitä työ suomalaisen ruuan tuottamiseksi on tänä päivänä. Yhdessä saamme aikaan hienon tapahtuman, joka ylittää uutiskynnyksen koko maassa ja saa äänemme kuulumaan!

Perttu Sirviö            Sanna Hämäläinen      Juhana Jalkanen         Kalle Myllynen 

MTK-Pohjois-Savo MTK-Etelä-Savo        MTK-Keski-Suomi    MTK-Pohjois-Karjala "

Sijainti

Kuopion tori