null Suomalaisen ruuan päivää juhlitaan 4.9.!

Uutinen

Suomalaisen ruuan päivää juhlitaan 4.9.!

30.8.2019

Maailman ensimmäistä Suomalaisen ruoan päivää vietetään 4.9.2019. Juhlapäivän resepti on mutkaton: poimi ruokakauppasi hyllyiltä suomalaista ruokaa ja juomaa

joissa on sinivalkoinen Hyvää Suomesta -merkki. Sitten vaan porukalla pöytään ja nauttimaan oman maan parhaista antimista yhdessä. Suomalainen ruoka on ainutlaatuinen yhdistelmä puhtautta, osaamista ja vastuullisuutta – siksi Suomalaisen ruoan päivä on juhlapäivä!

Hyvää Suomesta -merkki on suomalaisen ruokaketjun yhteistyön tunnus. Merkki pakkauksessa kertoo, että elintarvike on alkuperältään suomalainen: raaka-aineet ja työ tulevat omasta maasta, tekijät tunnetaan ja tuotantoketju tiedetään. Mukana ovat maatalous, teollisuus ja kauppa, sekä pienet että suuret yritykset. Niinpä on luontevaa, että juuri Hyvää Suomesta -merkki allekirjoittaa Suomalaisen ruoan päivän.

Ruokakaupoissa on tarjolla 12 000 erilaista Hyvää Suomesta -merkittyä tuotetta, 330 eri valmistajalta. Ja Hyvää Suomesta - tuoteperhe kasvaa ja elää ajassa: uusia tuotteita syntyy koko ajan.

Vastuullinen ruuantuotanto lähtee alkutuotannosta maatiloilta ja jatkuu läpi kotimaisen ruokaketjun aina kuluttajalle saakka. Osaavat ammattilaiset varmistavat, että kuluttajan tehtävä on mahdollisimman helppo: valitsemalla suomalaista ruokaa tekee vastuullisen valinnan. Kun ruuantuotanto on omissa käsissämme, kannamme vastuun myös tuotannon mahdollisista haitoista, emmekä ulkoista ongelmia muualle, missä niitä ei välttämättä osata tai haluta hoitaa.

Suomalaisuuteen liittyy aina pieni epäilys: ollaanko me sittenkään niin hyviä? Kyllä ollaan! Esimerkiksi tämän päivän ruokakeskustelun kuumat teemat ekologisuus ja eettisyys ovat poikineet lukemattomia kehitysprojekteja, jotta tulevaisuudenkin suomalainen ruoka olisi vastaus nykyisiin ja uusiin haasteisiin. Valitse siis ruokapöytääsi suomalaista ruokaa!

Juttua päivitetty 4.9. MTK Pohjois-Savon julkaisemalla tiedotteella, liitteenä ohessa.

Liitteet