MTK IISALMI

MTK Iisalmen paikallisyhdistys on vireä yhdistys, joka täytti vuonna 2019 100 vuotta. 

Yhdistyksen tavoite on edesauttaa jäsentensä maa- ja metsätalouden harjoittamisen edellytyksiä. Yhdistys toimii aktiivisesti järjestäen jäsenilleen erilaisia tapahtumia. Paikallisyhdistyksen toimintaan kuuluu myös paikallinen edunvalvonta. Yhdistyksen yleinen sähköposti on mtkiisalmi(at)gmail.com

Yhdistys käyttää tiedottamiseen myös Facebook-sivujaan. Ota sivu seurantaan niin pysyt ajantasalla tulevista tapahtumista sekä edunvalvonta-asioista.

 

Ajankohtaista


MTK-Iisalmi ry:n sähköinen palautelomake on nyt auki! Alla olevasta linkistä pääset antamaan anonyymiä palautetta yhdistyksen toiminnasta. Mikäli haluat, että palautteeseesi vastataan, jätä yhteystietosi lomakkeen lopussa. Kaikki palautteet käsitellään luottamuksellisesti johtokunnan kokouksissa.

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdBWc_0E2_Sti3rv37BG-fjaaEXEUFiw6cWFed6iMiJ6wh7mQ/viewform?usp=sf_link 


 

Johtokunnan jäsenten yhteystiedot 

 

 

Johtokunnan luottamushenkilövalinnat 2022  

Luottamushenkilöihin voi olla yhteydessä vastuualueiden mukaisesti ja kysyä neuvoa tai mielipidettä edunvalvonta-asioissa.

 • puheenjohtaja Perttu Sirviö (syyskokous valitsi 25.10.2021)

 • varapuheenjohtaja Arto Haatainen (syyskokous valitsi 25.10.2021)

 • Jäsenrekisterivastaava: Pia Laajalahti

 • Kuluttajavastaavat: Antti Niskanen ja Marko Tossavainen

 • Lomitusvastaavat: Päivi Timonen, Marko Tossavainen ja Pekka Murtorinne

 • Maaseutuyrittäjävastaavat: Mikko Laajalahti ja Anne-Mari Heikkinen

 • Hyvinvointivastaavat: Arto Haatainen ja Pekka Murtorinne

 • Ympäristövastaavat: Laajalahti Mikko, Anne-Mari Heikkinen ja Perttu Sirviö

 • Metsävastaavat: Kati Partanen, Anne-Mari Heikkinen ja Markku Valkola

 • Rahastonhoitaja: Perttu Sirviö

 • Työvaliokunta: pj Sirviö Perttu, vpj Arto Haatainen, sihteeri Pia Laajalahti, Mikko Laajalahti ja Pekka Murtorinne

 • Kokousedustaja taloyhtiön ja puhelinyhtiön kokoukseen: Mikko Laajalahti


Muistattehan lomailla. Koronaturvallisesti se onnistuu jäseniltämme Pekka Sirviön Säätiön lomaosakkeissa Katinkullassa tai Rokualla. Oheisesta linkistä vot tehdä varauksen: https://www.pekkasirvionsaatio.fi/kohteet.php. Kyseisen kohteen "Säännöt" kohdasta löytyy myös hinnat ja ohjeet varaamiseen. 


 

Menneet tapahtumat

 

Kutsu tilaisuuteen: Maaseutu-työpaja - Iisalmen strateginen yleiskaava 2040

Iisalmen kaupungin kaavoitusyksikkö järjestää Iisalmen yleiskaavaluonnosta koskevan Maaseutu-työpajan maanantaina 2.5.2022 klo 18:15 alkaen. Työpaja järjestetään Metsäpirtin Pitopalvelun tiloissa osoitteessa Vanha Kainuuntie 6A, Iisalmi. Tilaisuus päättyy noin klo 20:30 ja sinne ovat tervetulleita myös kaikki kaavoitusasioista kiinnostuneet jäsenemme.

Työpajan tavoitteena on testata kaavaluonnoksessa tehtyjä ratkaisuja kaavaa toteuttavien tahojen kanssa. Kaavaehdotus on valmistelussa ja on tavoitteena saada nähtäville loppuvuodesta 2022. Kaavaluonnos on nähtävillä netissä osoitteessa https://www.iisalmi.fi/loader.aspx….

Ilmoittauduthan etukäteen Niklas Pappiselle sähköpostitse osoitteeseen niklas.pappinen(at)iisalmi.fi. Kerrothan ilmoittautumisen yhteydessä toiveet erityisruokavalioista tai ruoka-aineallergioista kahvitarjoilua koskien. Mikäli et itse pääse paikanpäälle, Niklakselle voi lähettää myös kysymyksiä ja ehdotuksia keskustelunaiheista, jotka haluaisit tilaisuudessa käytävän läpi.


 

 

MTK-Iisalmen ja Iisalmen Kyläneuvoston yhteinen Iisalmen Ihanat Kylät -tapahtumasarjan ensimmäinen tapahtuma Varpasella järjestettiin 9.4. klo 12-14 Varpasen kylätalolla sekä Aholan maitotilalla. Kylätalolla nähtiin mm. kirpparimyyntiä, tuoretta ruisleipää, moottorisahaveistoksia, työkoneita, poro sekä kahvio. Aholan maitotilan väki mahdollisti tutustumisen modernin maitotilan elämään kahden Facebook -liven avulla. Tapahtuma sai Iisalmen kaupungin tapahtumatukea. Mukana oli myös metsänhoitoyhdistys Savotta. Tapahtumasta toivotaan palautetta Iisalmen anonyymille palautelomakkeelle, jonka löydät sivun ylälaidasta.


MTK Iisalmen sääntömääräinen kevätkokous pidetttin 8.4. klo 19 Liikuntakeskus Liikeessä (Untamonkatu 8). Kokouksessa esiteltiin vuoden 2021 toimintakertomus, tilinpäätös sekä toiminnantarkastuskertomus, ja johtokunnalle myönnettiin vastuuvapaus. Paikalla oli myös MTK-Iisalmen voittama Vuoden Helmi 2021 -palkinto "Poika"-pronssipatsas. Kokousyleisössä keskusteltiin tulevista sähkösopimusneuvotteluista Väreen kanssa sekä nousseista tuotantopanosten hinnoista. Lopuksi kokousväki siirtyi saunaan ja porealtaaseen rennon yhdessäolon merkeissä.


MTK-Iisalmi ry:n syyskokous pidettiin ravintola Raatihuoneella 29.10.2021. Kokouksessa läpikäytiin yhdistyksen toimintasuunnitelmaa sekä talousarviota ensivuodelle. Uusina mainintoina toimintasuunnitelmassa ovat:


- aktiivinen yhteydenpito kunnanvaltuustoryhmiin
- jäsenten aktivoiminen äänestämään tammikuun aluevaaleissa ja lähtemään myös ehdolle
- jäsenkirjeet lähetetään jatkossa pääsääntöisesti sähköisessä muodossa Oivan kautta jäsenten sähköpostiin
- jäsenten tietämystä olemassa olevista jäseneduista halutaan parantaa
- yhdistykselle luodaan sähköinen palautelomake, jonne voi antaa anonyymiä tai nimellistä palautetta. Palautteet käsitellään johtokunnan kokouksissa.
- Edunvalvonta-asioihin lisättiin uusina kohtina kaavoitusasiat, koulukyytien järkevöittäminen ja kotimaisen ruoan suosiminen julkisissa hankinnoissa
- Yhdistys tiedottaa Innostu tiedosta! -hankkeen koulutuksista ja webinaareista
- Yhdistys käyttää tiedotuskanavina nettisivujaan, Facebook-tiliä, sähköisiä jäsenkirjeitä sekä tekstiviestejä
- Lomitustoimintaa seurataan aktiivisesti ja vallitsevaan työvoimapulaan etsitään ratkaisuja
- teemme yhteistyötä Iisalmen yrittäjät ry:n kanssa 


MTK IISALMEN 100-vuotisjuhla jäsenille pidettiin 10.8.2019 Runnilla, Spa Hotel Runni Iisalmessa.  Tilaisuudessa oli mukana 110 jäsentä ja yhteistyökumppania. MTK-Iisalmi julkaisi Tuottajain Tähkä -juhlanumeron, joka jaettiin jäsenille. Jos et ole jostain syystä saanut lehteä, ota yhteys sihteeriin. 

 

Liity jäseneksi

Puheenjohtaja

Perttu Sirviö

0503236191

perttu.sirvio@gmail.com

Varapuheenjohtaja

Arto Haatainen

0400199826

notkolaiisalmi@gmail.com

Sihteeri

Pia Laajalahti

0451637363

mtkiisalmi@gmail.com